Wielki test sałaty Crispagio

Aktualności

Nowa odmiana sałaty Crispagio w jednej główce łączy w sobie najlepsze cechy sałaty lodowej i rzymskiej, ale zanim pojawi się na rynku, na własnych kubkach smakowych mieli okazję ją przetestować pracownicy firmy Syngenta oraz blogerzy kulinarni.

Podczas degustacji testowej odmiany, pracownicy Syngenta z warszawskiego biura mogli samodzielnie skomponować sałatki na bazie sałaty Crispagio. Do dyspozycji mieli smaczne dodatki: warzywa, owoce, różne rodzaje serów, prażonych ziaren i orzechów, a także dressingi przygotowane przez organizatorkę degustacji i kulinarną blogerkę – Agnieszkę Długosz, Content & Media Specialist z działu Customer Marketing firmy Syngenta. Na koniec pracownicy spisali swoje opinie i wrażenia po degustacji, by podzielić się nimi z działami marketingu i sprzedaży.


Sałata Crispello jest bardzo smaczna, chrupiąca! Jeśli będzie dostępna na rynku na pewno będę ją kupować! Proszę, informujcie nas na bieżąco, gdzie jest dostępna!


Bardzo dobra baza do różnego rodzaju sałatek. Łączy to co najlepsze z sałat Rzymskiej i Lodowej. Pytania o składniki odżywcze? Jak długo można trzymać świeżą w lodówce? Widzę jako składnik Mix-Sałat - sprzedawany w torebkach w marketach.


Pyszna, delikatna, lekko słodka. Nie jest typową zieleniną bez smaku. Z chęcią dołączę ją do codziennego menu. Zdecydowanie smaczniejsza niż sałata rzymska.


Rewelacja!! Ma smaczek, jest krucha, delikatna. Czekam, kiedy będzie dostępna w sklepach.

 


Testowaniem innowacyjnej odmiany sałaty zajęły się także blogerki kulinarne. Opinie można zobaczyć na blogu oraz na facebooku

Crispagio to nowa innowacyjna odmiana będąca skrzyżowaniem sałaty rzymskiej i lodowej. Wyróżnia ją smak i soczystość liści. Testowana odmiana jest łatwa w produkcji, zapewnia wysoki plon wyrównanych główek. Jest w pełni odporna na mączniaka rzekomego ras 1-31.

Najważniejsze cechy nowej odmiany to:

    • Wyraźny smak, słodki, znacznie mniej goryczy niż w rzymskiej sałacie.
    • Kruche, soczyste liście jak w sałacie lodowej.
    • Liście zachowują długo świeżość i jakość zarówno po zbiorze, jak i po pocięciu w sałatkach (dłużej niż sałata lodowa).
    • Liście są kruche, ale nie łamią się jak w salacie lodowej podczas przetwarzania i krojenia.
    • Crispagio F1 jest przeznaczona do uprawy w polu od wiosny do jesieni.
    Wielki test sałaty Crispagio
    Wielki test sałaty Crispagio
    Wielki test sałaty Crispagio
    Wielki test sałaty Crispagio
    Wielki test sałaty Crispagio
    Wielki test sałaty Crispagio
    Wielki test sałaty Crispagio
    Wielki test sałaty Crispagio
    Wielki test sałaty Crispagio