You are here

Katalogi warzyw

Uprawa warzyw w Polsce zajmuje powierzchnię ok. 140 tys. hektarów. Znakomita jej część stanowią warzywa gruntowe, których produkcja wynosi niemal 5 mln ton. Natomiast produkcja warzyw pod osłonami, takich jak pomidory i ogórki, osiąga poziom ok. 350 tys. ton. Polska jest potentatem w produkcji kapusty, ale nie mniej ważne są pomidory, ogórki, kalafiory czy cebula. Na znaczeniu zyskują ostatnio również marchew i burak ćwikłowy.

Zachodzące w naszym kraju przemiany gospodarcze nie pozostają obojętne dla rynku warzywniczego. W najbliższych latach producenci warzyw mogą spodziewać się znacznego udziału sieci supermarketów w detalicznej sprzedaży warzyw. Konsumentów z kolei coraz bardziej interesuje zdrowa żywność, wytworzona zgodnie z zachowaniem zasad integrowanej produkcji i oparta o odpowiednie technologie ochrony roślin.

W naszym portfolio znajdują się najwyższej jakości nasiona różnych odmian warzyw. Środki ochrony roślin przed grzybami, chwastami i insektami stanowią dopełnienie naszej oferty.

Katalogi


Kontakt